light bulb icon
Nopeat toimitukset
light bulb icon
Rahtivapaus yli 350 €:n tilauksille
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Nopeat toimitukset
Rahtivapaus yli 350 €:n tilauksille
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Verkkokauppa
Ratkaisut ja palvelut
Asiakastarinat
Vastuullisuus
Yhteystiedot

Korroosionsuojalaatikot testissä

Black Bruin Oy toimii hydrauliikan ja hydraulisten laitteiden parissa, jossa laitteet ja niiden osat ovat erityisen riskialttiita korroosion aiheuttamalle ruostumiselle. Laitteet altistuvat erilaisille kosteus- ja lämpötilaoloille kuljetuksen ja varastoinnin aikana.

Aloittaessamme VCI-päällystettyjen laatikoiden tuotantoamme otimme yhteyttä Black Bruin Oy:hyn ja tiedustelimme heidän kiinnostustaan testata ideaamme käytännössä. Black Bruin Oy on aiemmin käyttänyt erilaisia VCI-muoveja tuotteidensa ruostesuojaukseen. Yrityksessä otettiin uusi innovaatio rohkeasti vastaan ja innostuttiin tekemään testiä neljällä erilaisella skenaariolla.

Testi

Lähtötilanteena testissä oli 4 pahvilaatikkoa, joista yhdessä ei käytetty minkäänlaista ruostesuojapussia ja pahvilaatikko oli valmistettu täysin tavallisesta päällystämättömästä aaltopahvista. Toisessa laatikossa oli tavallisessa pahvilaatikossa VCI-pussiin pakattu tuote. Kolmas laatikko oli VCI-suoja-aineella käsitelty pahvilaatikko ja neljäs laatikko oli päällystetty sekä VCI- että kosteussuojalla. Jokaiseen laatikkoon pakattiin samanlainen, pinnoiltaan lasikuulapuhallettu o-tangon pätkä.

Testissä laatikot altistettiin vaihteleville lämpötila- ja kosteusolosuhteille kuukauden ajan ja jossain vaiheessa laatikoiden päälle satoi jopa lunta. Testin lopputuloksena todettiin, että ainoa selvästi ruostunut testikappale oli pelkässä tavallisessa pahvilaatikossa ilman ruostesuojausta. Muissa pahvilaatikossa ei ollut havaittavissa ruostetta ja kosteussuojakäsitelty laatikko näytti päällisin puolinkin täysin vaurioitumattomalta.

quote_37x26.png Testin tulokset olivat juuri sellaisia, kuin olimme sen teoriassa ajatelleetkin. VCI on vanha keksintö ja oletimme sen toimivan, kuten VCI:n pitääkin. Nyt teoria vain vahvistettiin myös käytännössä toimivaksi, toteaa Black Bruin Oy:n Purchaser Pasi Kuljula.

Black Bruin Oy:ssa harkitaan VCI-laatikon käyttöä silloin, kun se antaa lisäarvoa pakkaamiseen eli käytännössä silloin kun laatikkoon pakataan vain yhtä nimikettä.

Linja

VCI-korroosiosuojaus

VCI-korroosionsuojalaatikot

Laatikon sisäpinta sisältää korroosionestoaineen, joten kohde ei tarvitse erillistä suojausta. Tämä poistaa tuotannosta välivaiheita pakkaamisessa ja vähentää kustannuksia.

 

Ota yhteyttä
Asiakastarinat
Linja
loading symbol