Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Jäljitettävyys

Pakkaukset ovat muutakin kuin pelkkä suojakuori. Ne sisältävät tietoja, joita voidaan periaatteessa lukea missä tahansa jakeluketjun osassa. Mikrohallinta, logistiikka, identiteettivaatimukset ja sisältötietojen tarve kehittävät jäljitettävyyttä.

Tarjolla on jo tekniikkaa, jonka avulla tiedot voidaan integroida sekä primääri- että sekundääripakkauksiin. Boxonilla olemme jalostaneet tätä eteenpäin.

Merkintöjen on nykyään annettava vastaus niin moneen kysymykseen, että kokonaisuus muodostuu vaikeaksi tarkastella. Kuka pakkasi laatikon ja milloin? Mitä se sisältää? Missä se on tällä hetkellä? Milloin se saapuu perille? Kuka saa avata sen? Etiketeistä on tullut fiksuja tiedonlähteitä ja koodeja, jotka viestivät liiketoimintajärjestelmien kanssa. Kuormalavat, tavarat, tuotteet – niillä kaikilla on jotakin sanottavaa. Tietojen on määrä saavuttaa oikea henkilö organisaatiossa, mutta kukaan muu ei saa lukea sitä.

Linja

Monimutkaista? Kyllä. Mahdotonta? Ei. Me olemme tämän monimutkaisuuden asiantuntijoita. Aina elintarvikepakkausten parasta ennen -päivämäärämerkinnöistä sellaisten muotiyritysten etiketteihin, joilla on satoja toimittajia monessa eri maassa.

Tuotteiden ja pakettien jäljitettävyyttä varten käytetään usein suoramerkintöjä, kuten laserkirjoitusta tai mustesuihkukirjoitusta. Etikettimerkinnät tehdään joko print and apply -menetelmällä, jossa merkintä tehdään suoraan pakkaukseen tai aplikointimenetelmällä, jossa valmis etiketti kiinnitetään tuotteeseen.

loading symbol