, Ardagh Group - Boxon
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0

Merkintä UV-musteella

Limmaredin lasitehdas perustettiin jo vuonna 1740 ja on nykyään osa irlantilaista Ardagh Groupia. Konserni on johtava kuluttajasegmentille tarkoitettujen lasi- ja metallipakkausratkaisujen tarjoaja. Lasitehtaan tunnetuin tuote ovat Absolut Vodka -pullot.

Ardag-logo2.jpg

Asiakkaan tarve

Lasitehtaan kannalta lasituotteiden jäljitettävyys ilman näkyvää merkintää oli tärkeää.

Limmaredin lasitehdas kääntyi Boxonin puoleen tanskalaisen sisaryrityksensä Holmegaardin suosituksesta. Tanskalainen yritys oli erittäin tyytyväinen merkintöihinsä ja suositteli sen vuoksi Videojetin merkintälaitetta.

Boxonin ratkaisu

Mahdollisuus tehdä merkinnät UV-musteella helpotti valinnan tekemistä. Jäljitettävyyden takaamiseksi kuhunkin tuotteeseen lisätään päivämäärä, joka kertoo, milloin tuote valmistettiin ja millä tuotantolinjalla.

Tällä hetkellä käytössä on kaksi tuotantolinjaa, jossa kussakin on kaksi mustesuihkutulostinta. Koneet ovat käynnissä vuorokauden ympäri, ja viimevuotisen käyttöönoton jälkeen niillä on merkitty jo 200 miljoonaa lasipulloa ja -purkkia.

quote_37x26.png  Kaikki on sujunut ongelmitta, ja ainoat ylläpitotyöt ovat olleet musteen lisääminen sekä kevyet puhdistustyöt, joista koneen käyttäjä on voinut huolehtia itse, Ardagh Groupin Gösta Wilsson kertoo.