Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Boxon - Homma paketissa vuodesta 1985

Boxon Oy:n perheomistajuus ja vahvat arvot auttavat brändin rakentamisessa sekä kasvustrategiassa

Historia.jpg

 

1985

Vuonna 1985 perustettiin Oy Finnstaples Ab Pitäjänmäelle. Tukkutoiminta keskittyi lähinnä Uudellemaalle. 

2002

Vuonna 2002 toinen perustajista jäi pois ja Jukka Korpiosta tuli yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja. Jukan tehtävä oli toteuttaa kasvua, sekä jatkaa ja tukea perheomistusta.

Yritykselle määriteltiin uusi kasvustrategia ja markkina-alueeksi koko Suomi. 
Lempäälässä perustettiin vuonna 2000 Packlink Oy, joka toimi tukkurina ja piensarjojen valmistajana.

2008

Vuonna 2008 osakekanta myytiin ja Packlinkistä tuli Finnstaplesin tytäryhtiö. Markkinointinimenä käytettiin Pakkaushuoltamoa.

Samana vuonna Finnstaples tuplasi varastokapasiteettinsa uuden logistiikkakeskuksen myötä ja Packlink Oy:n yritysosto toi piensarjatuotannon tukemaan myyntiä.

2011

Vuonna 2011 yritysostona mukaan tuli Paccarelli Oy, joka lisäsi yrityksen tuotantokapasiteettia. Varastotilaa kasvatettiin varasto- ja toimitilainvestoinnilla Lempäälään Packlinkin tiloihin.

2015

Kasvustrategian jatkuessa tarvittiin uusia sijoittajia ja omistusjärjestelyjä muokattiin vuonna 2015, jolloin perustaja jäi pois toiminnasta. Lisäksi vuonna 2016 suunnattu osakeanti toi ruotsalaisen Boxon AB:n vähemmistöosakkaaksi. Molemmilla yrityksillä on yhteiset arvot ja taustalla perheomistajuus. Yrityksen nimeksi tuli Boxon Oy. Toiminnot fuusioitiin ja kaikki aiemmin käytetyt nimet niputettiin Boxon Oy:n alle. Tavoitteena oli kansainvälistyminen ja pohjoismaiset markkinat. Samana vuonna avattiin myös uusi myyntikonttori Kuopioon.

2020

Vuonna 2020 omistusjärjestelyllä vahvistettiin osaltaan perheomistuksen jatkuvuutta, ja toisen pääomistajan ja toimitusjohtajan, Jukka Korpion, haltuun tulee 2/3 Boxon Oy:n omistuksesta. Tämä takaa perheomistuksen jatkumisen yhdessä vähemmistöosakkaiden kanssa. Boxon Oy toteuttaa edelleen kasvustrategiaansa ja vuonna 2021 avattiin uusi myyntikonttori Vaasaan.

loading symbol