light bulb icon
Nopeat toimitukset
light bulb icon
Rahtivapaus yli 350 €:n tilauksille
light bulb icon
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Nopeat toimitukset
Rahtivapaus yli 350 €:n tilauksille
Trustpilot 4.3/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Verkkokauppa
Ratkaisut ja palvelut
Asiakastarinat
Vastuullisuus
Yhteystiedot

Fefco-opas

Fefco-koodit ovat standardoitu järjestelmä, jota käytetään kansainvälisesti tunnistamaan ja luokittelemaan erilaisia ​​aaltopahvipakkauksia.

Tutustu oppaaseemme, johon olemme koonneet yleisimpiä laatikkorakenteita. Lataa opas tästä.

Pikatietoa aaltopahvista

Aaltopahvi on monipuolisuutensa ja kustannustehokkuutensa ansiosta yksi markkinoiden eniten käytetyistä pakkausmateriaaleista. Aaltopahvin laaja käyttö johtuu sen lujuudesta, kestävyydestä ja joustavuudesta. Lisäksi painotekniikan viimeisimmän kehityksen avulla on mahdollista luoda houkuttelevia ja värikkäitä pakkauksia, joka voi auttaa vahvistamaan brändin visuaalista identiteettiä.

 

Linja

Läppälaatikot ovat tavallisia aaltopahvipakkauksia. Ne valmistetaan koneessa, joka painaa, taittaa, leikkaa ja liimaa aaltopahvin valmiiksi laatikoiksi.

Stanssatut pakkaukset on toinen suosittu aaltopahvipakkaus, varsinkin kun vaaditaan suurempaa mittatarkkuutta tai aukkoja. Laatikot lävistetään taso- tai rotaatiostanssilla.

Uusiokuituista aaltopahvia käytetään yhä useammin laatikoiden valmistuksessa. Kierrätyskuituinen pintakartonki eli laineri ja aallotus on valmistettu kierrätyspaperista, mikä tekee siitä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon. Uusiokuidusta valmistettu aaltopahvi on kuitenkin yleensä heikompaa kuin ensikuidusta valmistettu aaltopahvi.

Tekniset ominaisuudet

  • Aaltopahvin taivutuskykyä mitataan taivutusjäykkyydellä. Pääasiassa taivutusjäykkyysaste määräytyy aaltopahvin tasaisen kerroksen mukaan.

  • Reunalitistyslujuus määrittää laatikoiden pinottavuuden ja on tärkeä selvittää silloin kun tavarat on tarkoitus varastoida tai kuljetettaa päällekkäin.

  • Murtumislujuus mittaa aaltopahvin koheesiokykyä. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun pakkauksen sisältö painaa seiniä.

  • Litistyslujuus osoittaa aaltopahvin mittapysyvyyden ja kyvyn sietää painetta.
Linja
tyhjä rivi
loading symbol